Vähän tilastoanalyysiä ja saarnaa ennen ikäluokkamestaruuksia

16 syyskuun, 2020

Mikko Franssila ja #spekulointistudio, lue!

U17 pojat

Nyqvist, Li, Mäki, Melleri, Kaasinen, Pohjanpalo, Räikkönen, Toivio.

Ehkä luulitte, että luettelin siinä alikersantti Rokan ryhmän vuodelta 1941? Ei – vaikka Rokka alikersantti olikin – tykkäsi hän toimia pienemmän ryhmän kanssa. Entä onko tämä kenties jokin random Whatsup ryhmä rämä vuodelta 2020? Ei sitäkään.

Oikeita vastauksia on vain kaksi. Kyseessä ovat pelaajat Suomen miesten listan sijoilta 29.-59. Ja kyseessä on myös poikien kaksinpelin U17-luokan sijoitetut pelaajat ikäluokkamestaruuskisoissa vuonna 2020. Aika laaja taso, sanon minä. Aika maittava kattaus, kuten nykyään sanotaan!

Mitään arvailua, kuten SM-kisojen osalta oli, voittajasta on turha esittää, sillä kauden kisat tai ainakin osallistujamäärät ovat sen verran vähissä. Selvää on, että uusi normaali voi vaikuttaa dramaattisestikin voimasuhteisiin. Se, mitä itse olen nähnyt hallilla, on näyttänyt hyvältä. Nuoret kundit ovat menneet fyysisesti eteenpäin ja malttikin kentällä tuntuu olevan parempi kuin aiemmin. Mutta kyllä edelleen tärkeimpänä ohjeena pitäisi tämänkin luokan pelaajille – lyökää pallo verkon yli! Tämän ohjeen itse sain aikoinani Matti Vilkmanilta, ja vaikka se silloin tuntui itsestäänselvyydeltä, olen sitä viime vuosina jakanut eteenpäin yhä aktiivisemmin. Jos on kaksi vaihtoehtoa - varma, hyvän kaaren nosto takarajalle tai kikka kolmonen verkkoon, valitsisin itse varman noston. Ja niin oikeana sitä vaihtoehtoa pidän, että uskallan sitä suositella muillekin.

Tekisi mieli luetella tähän vielä toinenkin setti nimiä, sillä reilusti yli puolet luokan pelaajista on vähintään A-luokan pelaaja, mutta ehkä nimet voi kukin katsoa suoraan arvonnasta. Vaikka ennakkosuosikit tulevat yllä mainituista nimistä, niin listan ulkopuolellakin on kovia pelaajia ja tämä titteli ei tule yhdellä helpolla pelillä kenellekään. Ukkelit, tehkää alikersantti Rokka ylpeäksi ja taistelkaa älykkäästi, väkivahvasti ja vastustajaa kunnioittaen!

U17 tytöt

Millä sukunimellä alkaa tyttöjen vastaava lista? Ei ole hirveä vaikea arvata, että samalla nimellä kuin poikien lista. Tyttö, joka löytyy Suomen naisten listan sijalta 5. ja olisi oikeutettu pelaamaan vielä alle 15-luokassakin lähtee kisaan ennakkosuosikkina. Tekisi mieli sanoa, että hän noudattaa yllä mainittua Matti Vilkmanin ohjetta sekä toista vanhaa ohjetta. Sylvi Jormanainen ohjeisti jo vuonna 1986 – lyökää pallo rajoille! Jälleen ohje, joka tuntui silloin itsestään selvältä, mutta jota olen jakanut viime vuosina eteenpäin yhä enemmän. Haastan lukijan, ja eritoteten juniorit miettimään mitä se tarkoittaa. Tarkoittaako se pallon lyömistä rajalle kerran, pallon lyömistä 5 sentin päähän rajasta 50 kertaa vai pallon lyömistä ilman virhettä 100 kertaa 0-10 sentin päähän rajasta? Ja tietysti ottelupallossa rajalle sata kertaa sadasta. Tuleeko se oikea tulos vain treenaamalla?
Vai - ”Practice does not make perfect – perfect practice makes perfect”!?

Tässä luokassa 10 pelaajaa kolmestatoista on vähintään A-luokassa!

Muut luokat

Huh, siinä tuli kisojen vanhimpia pelaajia hehkutettua niin paljon, että ei taida nettiin enempää tekstiä mahtua. No, jos tätä vähän zippaa, niin ehkä saadaan tähän mahtumaan vielä muutamia pointteja:

  • Kisat on siirretty keväältä syksyyn, ja sen takia mestaruuskilpailu pelataan 2019-2020 ikäluokilla (https://www.sulkapallo.fi/2020/07/03/u15-u13-sm-ja-ikaluokkamestaruudet-2020/)
  • Tyttöjen U15 – Petra Saarnivaara ja Ellen Virta, jo valioluokan pelaajia. Mutta luokassa mukana myös kovia haastajia.
  • Poikien U15 – sijoitetut pelaajat melkein kaikki A-luokan pelaajia. Paljon kovia pelejä luvassa, vaikka pieni vaara siitä, että ykköseksi sijoitettu Kaiwen Li on törkeän kova.
  • U13 poikien kaksinpelissä top 4 sijoitetut tulevat kaikki pääkaupunkiseudun ulkopuolelle sijoittuvista seuroista, mitä ei ole ainakaan viimeiseen seitsemään vuoteen missään ikäluokassa ikäluokkamestaruuksien tapahtunut. Vuonna 2013 U17 poikien kaksinpelissä sijoitettuina olivat Valtteri Nieminen, Jesse Lehtimäki, Arttu Mähönen ja Iiro Nokkala.
  • U11 – Aapo Puhakka lähtee itseoikeutettuna ykkössijoitettuna kisaan. Toivottavasti Aapolle löytyy omasta luokasta vastusta. Kenties sijoitettujen pelaajien lisäksi tässä ikäluokassa kisaan voitosta voisi liittyä joku yllättäjäkin?
  • Yleisö – suomalaisten maski-into on osoittautumassa heikoksi. Suositus on selvä, katso ohjeet tästä – päästäänkö maskien käytössä lähellekään suositusta? Syytä olisi – kisoja halutaan pelata tulevaisuudessakin!
#spekulointistudio by Mikko Franssila
Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram