Miten ilmoittaudut sulkapallokilpailuun, tutustu.

Lisenssi

Lisenssin tarvitsee kaikkiin Sulkapalloliiton kilpailukalenterin kilpailuihin. Kilpailulisenssi ei sisällä urheilijavakuutusta, mutta sen ottaminen on suositeltavaa. Mikäli kilpailet vain muutaman kerran kaudessa, on mahdollista myös ostaa kertalisenssejä.

Lisenssi hankitaan Suomisport-sivustolta.

Apuja Suomisportiin rekisteröitymiseen ja lisenssin ostoon löytyy täältä, vielä tarkempia lisäohjeita täältä.

Halutessasi voit ostaa myös erillisen sporttivakuutuksen. Sporttivakuutus on kattava tapaturmavakuutus kilpailuihin osallistuville. Tavanomaisten kotivakuutusten kattavuus on usein rajattu eivätkä ne usein kata kilpailuissa tapahtuneita tapaturmia.

Rankingeihin tai cityjunnusulkikseen et tarvitse lisenssiä.

Kuinka toimin käytännössä

Ilmoittautuminen

Virallisen kilpailukalenterin kilpailut: Ilmoittautuminen tapahtuu Suomen Sulkapalloliiton omalla Tournament Software -sivustolla, josta näet selkeästi kauden kilpailukalenterin ja viimeiset ilmoittautumispäivät, sekä löydät lähempänä kilpailua myös arvonnat ja peliaikataulut. Voit myös pyytää apua valmentajilta hallilla.

Sivustolle täytyy luoda tunnukset, jonka jälkeen ilmoittautuminen on mahdollista. Tähän tarvitset myös pelaajanumeron, jonka saat Suomisportista lisenssin ostettuasi. Sulkapalloliitto on julkaissut ohjeet kilpailuilmoittautumisesta.

Mikäli sinulla on jo pelaajanumero ennestään, voit tarkistaa sen Pelaajahausta.

HUOM! Kilpailuiden viimeinen ilmoittautumispäivä on yleensä n. 3 viikkoa ennen kilpailua, joten muista olla ajoissa. Kilpaillaksesi tarvitset aina voimassaolevan linsessin!

Kilpailupäivä

  • Kilpailuiden arvonta ja otteluohjelma julkaistaan yleensä n. viikkoa ennen kilpailua. Ohjelmasta selviää otteluiden vastustaja ja alkamisaika. Ohjelma löytyy tunnuksillasi tournamentsoftwaresta, jossa kilpailuun ilmoittauduitkin.
  • Kilpailupäivänä on hyvä olla paikalla hyvissä ajoin, jotta ehtii lämmitellä kunnolla ja tutustua kisahalliin. Joskus kilpailun aikataulu saattaa olla myös hieman etuajassa. Pienet viivästykset otteluohjelmassa ovat myös yleisiä, joten älä huolestu, jos omaa peliä ei heti kuulutettaisikaan.
  • Mukaan hallille tarvitset vaihtovaatteita, verkkarin, pyyhkeen, evästä sekä juomapullon. Pelit pelataan virallisessa peliasussa eli t-paidassa ja shortseissa/hameessa. Verkkarit eivät käy peliasuksi! Verkkarit on kuitenkin syytä olla mukana lämmittelyä varten. Pue verkkarit päälle myös pelin jälkeen. Hikisenä kylmässä hallissa saattaa vilustua herkästi varsinkin talvella.
  • Pelien välillä on hyvä syödä pientä evästä esim. sämpylää ja banaania, jotta jaksaa pelata kaikki päivän pelit. Jos pelien välillä on paljon taukoa, on hyvä syödä tukevampi lounas. Vettä on syytä muistaa juoda myös pelien välillä!
  • Jos ottelusi pelataan poolina, tarkista ennen kotiin lähtöä oletko päässyt poolista jatkopeleihin. Vaikka olisit hävinnyt matseja, ovat pelit saattaneet mennä ristiin, ja pisteiden laskennan jälkeen saatatkin olla jatkoon menijä. Joissain kilpailuissa kaikki pääsevät poolista jatkoon joko ylempään tai alempaan jatkosarjaan. Arvontakaaviot löytyvät hallin seinältä, joissa näkyvät myös mahdolliset luovutusvoitot. Sunnuntaina pelataan yleensä vain semifinaalit ja finaalit.
  • Kilpailut pelataan omilla sulkaisilla palloilla, ja niitä saa yleensä ostettua paikan päältä. Etukäteen palloja voi ostaa myös seuralta Esport Centeristä. Palloja myyvät mm. Lasse Lindelöf ja Mikko Franssila.
  • Jokaisen pelin jälkeen muista toimittaa ottelupöytäkirja toimitsijapöydälle. Pöytäkirjassa tulee näkyä selkeästi ottelun voittaja sekä pisteet.
  • Jos sairastut ennen kilpailuja tai olet jostain muusta syystä estynyt, ilmoita poisjääntisi järjestäjille!!!
Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram