Miten kilpailla sulkapallossa? Tutustu vinkkeihin

Mitä tehdä, kun kisakärpänen puraisee? Kilpailumahdollisuuksia löytyy paljon, kun vaan tietää mistä etsiä. Tästä löytyy hyviä ensimmäisiä vinkkejä:

Tapion Sulan sisäinen Rankingkilpailu

Paras tapa tutustua kilpailuihin ja kilpailemiseen on osallistua seuran kaikille jäsenille avoimiin Ranking kilpailuihin. Kilpailu on ilmainen kaikille seuran jäsenille ja jokainen pääsee pelaamaan tasoaan vastaavia pelaajia vastaan ikään katsomatta. Tapahtuma kesää n. 3-4 tuntia.

  • Ilmottautuminen tapahtuu MyClubissa edellisenä iltana klo 21.00 mennessä.
  • Ranking päivät ja lisää tietoa löydät täältä

Cityjunnusulkis, järjestäjänä Citysulka

Cityjunnusulkis on Suomen Sulkapallovalmentajat ry:n järjestämä v. 2006 syntyneille ja sitä nuoremmille harrastejunioreille sekä aloitteleville kilpajunioreille tarkoitettu yhden aamupäivän ja iltapäivän kestävä kilpailu, joihin Tapion Sulka lämpimästi suosittelee osallistumista. Cityjunnusulkis toimii samalla periaatteella kuin seuran omat Ranking kilpailut, mutta kaikki osallistujat ovat junioreita muista pääkaupunkiseudun seuroista tai seurojen ulkopuolelta. Tapahtuma on loistava tapa päästä kokeilemaan kilpailemista rennossa ympäristössä, sekä päästä pelaamaan mahdollisimman tasaväkisiä otteluita uusia vastustajia vastaan oman harrasteryhmän ulkopuolelta. Kilpailu järjestetään Helsingissä Talihallissa (Huopalahdentie 28), kilpailuun osallistumiseen ei vaadita kilpailulisenssiä eikä etukäteisilmoittautumista. Jokainen saa hieman osallistujamääristä riippuen 2-5 ottelua kilpailun aikana. Osallistuminen maksaa 17€, joka laskutetaan jälkikäteen. Hinta sisältää pallot paikan päällä. Tapahtuma kestää keskimäärin 2-3 tuntia.

Suuresta suosiosta johtuen tapahtuma on jaettu kahteen ryhmään: Nuorempien ryhmä (2012 ja sitä aiemmin syntyneet) ilmoittautuu klo 9.00. Vanhempien ryhmä (2006-2011 syntyneet) ilmoittautuu klo 11.30. Ole paikalla ajoissa ilmoittautumassa! Täten turnaus pysyy aikataulussaan.

  • Cityjunnusulkispäivät ja tarkemmat säännöt voit tarkistaa cityjunnusulkis-sivulta täältä
  • Cityjunnusulkis-sivuilta löytyy myös jokaisen kilpailupäivän jälkeen pelimenestyksen mukaisesti päivitetty ranking-lista

Sulkapalloliiton kilpailukalenterin kilpailut

Kilpailukalenterin löydät täältä

Kaikkiin Sulkapalloliiton kilpailukalenterin kilpailuihin osallistuminen vaatii lisenssin. Lisenssin ostosta enemmän sivulla Kilpailuilmoittautumiset.

Junioreille tarkoitettuja kilpailuja on kolme eri tasoa:

  • Kansallinen juniorikilpailu - hyvä taso aloittaa, usein yhden päivän kilpailu
  • Kansallisen tason kilpailut/Eliitit, joissa aikuisten luokkien lisäksi myös junioriluokat
  • Juniori Eliitti - jo enemmän pelanneet juniorit pelaavat näissä, sopii kuitenkin vähemmän pelanneille pelitapansa vuoksi, kaikille pelaajille monta peliä

Lähes kaikki juniorikilpailut pelataan pooleissa, jolloin jokainen saa vähintään 2 ottelua. Yleensä jatkoon pääsee poolin 2 parasta pelaajaa, jonka jälkeen seuraavat pelit pelataan kaaviona, jolloin vain voittaja jatkaa eteenpäin. Juniori Eliiteissä kaksinpelit pelataan sellaisina pooli-kaavioina, joissa kunkin poolin kaksi parasta pelaajaa etenee yläjatkosarjaan (”A-luokka”) ja kunkin poolin loput pelaajat alajatkosarjaan (”B-luokka”). Näin ollen jokainen pelaaja pääsee poolista jatkoon.

Kilpailuista on vaikea sanoa etukäteen kuinka kovatasoisia ne tulevat olemaan ja mikä kilpailu olisi juuri itselle sopiva. Rohkeasti vain kokeilemaan, niin myös kokemusta karttuu. Neuvoja voi kysyä myös valmentajaltasi.

Juniorikilpailuissa pelataan ikäluokittain alle 11-vuotiaat, alle 13-vuotiaat, alle 15-vuotiaat, alle 17-vuotiaat ja alle 19-vuotiaat, joskus myös alle 9-vuotiaat. Yli 11-vuotiaat voivat myös osallistua aikuisten sarjoihin.

Aikuisille suunnattuja kilpailuja

  • Kansalliset kilpailut
  • Eliitit
  • Premier Eliitit

Suurimmat erot näiden välillä on jaettavien rankingpisteiden määrissä, joissa Premier Eliitit ovat arvokkaimmat. Tarkoittaen, että Premier Eliiteissä ja Eliiteissä on todennäköisimmin luokkien parhaita pelaajia mukana eniten. Kuitenkin suurin vastustajien tasollinen tekijä määräytyy peliluokkien mukaan. Peliluokkia on neljä: C, B, A ja Valio. Peliluokat määräytyy rankingpisteiden mukaan, luokkamuutokset tapahtuu kaksi kertaa vuodessa, 1.1. ja 1.7. Ilman pisteitä olet siis C-luokan pelaaja.

Senioriluokat löytyvät useista kansallisista kilpailuista, sekä joistakin tähtikilpailuista. Senioreiden ikärajat toimivat toisinpäin kuin junioreiden, eli sinun täytyy olla yli tietyn iän saadaksesi osallistua kyseisen ikäluokkaan. Se, mitä senioriluokkia kisassa pelataan, on kisajärjestäjän päätettävissä, kuitenkin alin mahdollinen senioriluokka on 35+ ja ylin 75+.

Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram