Mikko Franssila ja #spekulointistudio, lue!
Nyqvist, Li, Mäki, Melleri, Kaasinen, Pohjanpalo, Räikkönen, Toivio.
Ehkä luulitte, että luettelin siinä alikersantti Rokan ryhmän vuodelta 1941? Ei – vaikka Rokka alikersantti olikin – tykkäsi hän toimia pienemmän ryhmän kanssa. Entä onko tämä kenties jokin random Whatsup ryhmä rämä vuodelta 2020? Ei sitäkään.
Oikeita vastauksia on vain kaksi. Kyseessä ovat pelaajat Suomen miesten listan sijoilta 29.-59. Ja kyseessä on myös poikien kaksinpelin U17-luokan sijoitetut pelaajat ikäluokkamestaruuskisoissa vuonna 2020. Aika laaja taso, sanon minä. Aika maittava kattaus, kuten nykyään sanotaan!
Mitään arvailua, kuten SM-kisojen osalta oli, voittajasta on turha esittää, sillä kauden kisat tai ainakin osallistujamäärät ovat sen verran vähissä. Selvää on, että uusi normaali voi vaikuttaa dramaattisestikin voimasuhteisiin. Se, mitä itse olen nähnyt hallilla, on näyttänyt hyvältä. Nuoret kundit ovat menneet fyysisesti eteenpäin ja malttikin kentällä tuntuu olevan parempi kuin aiemmin. Mutta kyllä edelleen tärkeimpänä ohjeena pitäisi tämänkin luokan pelaajille – lyökää pallo verkon yli! Tämän ohjeen itse sain aikoinani Matti Vilkmanilta, ja vaikka se silloin tuntui itsestäänselvyydeltä, olen sitä viime vuosina jakanut eteenpäin yhä aktiivisemmin. Jos on kaksi vaihtoehtoa - varma, hyvän kaaren nosto takarajalle tai kikka kolmonen verkkoon, valitsisin itse varman noston. Ja niin oikeana sitä vaihtoehtoa pidän, että uskallan sitä suositella muillekin.
Tekisi mieli luetella tähän vielä toinenkin setti nimiä, sillä reilusti yli puolet luokan pelaajista on vähintään A-luokan pelaaja, mutta ehkä nimet voi kukin katsoa suoraan arvonnasta. Vaikka ennakkosuosikit tulevat yllä mainituista nimistä, niin listan ulkopuolellakin on kovia pelaajia ja tämä titteli ei tule yhdellä helpolla pelillä kenellekään. Ukkelit, tehkää alikersantti Rokka ylpeäksi ja taistelkaa älykkäästi, väkivahvasti ja vastustajaa kunnioittaen!
Millä sukunimellä alkaa tyttöjen vastaava lista? Ei ole hirveä vaikea arvata, että samalla nimellä kuin poikien lista. Tyttö, joka löytyy Suomen naisten listan sijalta 5. ja olisi oikeutettu pelaamaan vielä alle 15-luokassakin lähtee kisaan ennakkosuosikkina. Tekisi mieli sanoa, että hän noudattaa yllä mainittua Matti Vilkmanin ohjetta sekä toista vanhaa ohjetta. Sylvi Jormanainen ohjeisti jo vuonna 1986 – lyökää pallo rajoille! Jälleen ohje, joka tuntui silloin itsestään selvältä, mutta jota olen jakanut viime vuosina eteenpäin yhä enemmän. Haastan lukijan, ja eritoteten juniorit miettimään mitä se tarkoittaa. Tarkoittaako se pallon lyömistä rajalle kerran, pallon lyömistä 5 sentin päähän rajasta 50 kertaa vai pallon lyömistä ilman virhettä 100 kertaa 0-10 sentin päähän rajasta? Ja tietysti ottelupallossa rajalle sata kertaa sadasta. Tuleeko se oikea tulos vain treenaamalla?
Vai - ”Practice does not make perfect – perfect practice makes perfect”!?
Tässä luokassa 10 pelaajaa kolmestatoista on vähintään A-luokassa!
Huh, siinä tuli kisojen vanhimpia pelaajia hehkutettua niin paljon, että ei taida nettiin enempää tekstiä mahtua. No, jos tätä vähän zippaa, niin ehkä saadaan tähän mahtumaan vielä muutamia pointteja: