Mukavampihan tätä on lukea suoraan selaimesta. Linkki tähän sivuun on:
http://www.tapionsulka.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=93&Itemid=86
http://www.tapionsulka.fi/administrator/
Artikkelin editointi tapahtuu Article managerin kautta. Valitse editoitava artikkeli, tee muutokset ja paina save. Jos haluat tehdä pakotetun rivin vaihdon paina shift+enter. Entriä painamalla tehdään kappaleen vaihto.
Myös artikkelin lisäys tapahtuu Article managerin kautta. Valitse Add new article ja valitse sille section. Jos artikkeli on uutistyyppinen, niin kuin usein on, valitse sectioniksi 'Uutiset'. Kirjoita teksti. Mikäli tarvitset kuvia, lataa kuva ensin kuviin (katso ohje alta kohdasta Artikkelien kuvat) ja lisää linkki kuvaan tekstikentän alapuolella olevan Image buttonin avulla.
Lataa kuvat palvelimelle Media managerin kautta. Luo uusi hakemisto tarvittaessa.
Kuvan voi lisätä artikkeliin tekstieditorin allaolevalla Image buttonilla. Tämän jälkeen valitse kuva.
Artikkelissa käytettävien kuvien leveyden tulisi olla korkeintaa 400 pikseliä, jotta etusivu pysyisi siistinä. Kuvaa ei tarvitse ruveta muokkaamaan, vaan kuvan ominaisuuksia voi muokata editorilla. Valitse tekstieditorin ylläolevasta valikosta puun kuva (eli Insert/edit image). Sitten valitse Appearance -välilehti ja laita haluamasi leveys dimension-kohtaan ensimmäiseksi luvuksi. Klikkaa johonkin muuhun kenttään, niin myös korkeus päivittyy. Ja valitse ok, ja kuvan koon pitäisi olla kunnossa.
Jos haluat käyttää väliotsikoita, voit toki muuttaa fonttikokoa ja vahvistaa otsikkoa, mutta 'nettimäinen' tapa hoitaa homma on käyttää tyylejä. Editorin ylävalikossa ovat '-Styles', 'Paragraph' ja '-Font family-' valikot. Valitse teksti, jota haluat muokata ja valitse 'Paragraph' valikosta esim. Heading 3, niin saat aikaa yhdenlaisen otsikon.
Valitse teksti, johon hauat luoda linkin. Valitse sitten editorin ylläolevista kuvakkaiesta ketjun kuva. Kopio 'Link URL' -kenttään linkin osoite ja paina ok.
Uutta versiossa 2.5: Jos haluat tehdä linkin toiseen TS:n sivuilla olevaan artikkeliin, paina editorin alla olevaa Article painiketta.
Kaikki uutiset näkyvät uutiset valikon alla, ne eivät enää automaattisesti tule etusivulle. Joten, jos lisäät tärkeän uutisen, mieti kannattaisiko se erikseen laittaa näkyviin etusivulle. Muista valita uutisen sectioniksi 'Uutiset'.
Kirjoita artikkeli. Mieti, mikä osa artikkelin alusta kuuluu etusivulle. Kun olet päättänyt tuon osan, valitse tekstikentän alapuolelta "Read more". Kirjoita loppuartikkeli tekstikenttään ilmestyvän punaisen viivan alle. Kun olet painanut save, valitse artikkelilistasta "Front page", jolloin artikkelisi ilmestyy etusivulle.
Etusivun artikkelien, kuten muidenkin artikkelien, näkymisjärjestystä voi muokata artikkelistassa.
Käyttämämme galleria ohjelmisto on sigplus Image Gallery plus, versio 1.4.2.12.
Pdf-tiedostot, Doc-tiedostot
Lataa pdf tiedostot media managerilla dokumentit hakemistoon. Kun kirjoitat artikkelia, luo linkki tuohon tiedostoon eli valitsemalla sana, jonka linkität ja painamalla sitten ketjua (Insert/edit link). Link Url -kohtaan kirjoita images/dokumentit/tiedoston_nimi ja homma on sillä selvä. Älä käytä välilyöntejä tai ääkkösiä tiedostojen nimissä ja huomaa, että isot ja pienet kirjaimet ovat merkitseviä. Jos dokumentin nimi on KukkaKauppa.pdf, niin likitys images/dokumentit/kukkakauppa.pdf ei toimi.
.doc tiedostojen siirto nettiin ei ole sopivaa. Konvertoi ne aina pdf:ksi ja laita pdf nettiin. Jos sinulla ei ole tähän sopivia työkaluja, pyydä Mikolta apua.
Tällä hetkellä kuvan maksimi koko on 10MB.
Jos tätä pitää muuttaa, pitää muuttaa Joomlassa sekä Media Manager/Options -valikossa olevaa arvoa, että serverillä tapionsulka root-hakemistossa olevaa php.ini-tiedostoa. Siellä pitää muuttaa arvoa:
upload_max_filesize = 10M.
Uusi Joomla 2.5 versio piilottaa sähköpostiosoitteet niitä kerääviltä hakuroboteilta tehokkaasti. Paras tapa on nyt siis kirjoittaa ihan sellaisenaan eikä yrittää piilottaa sitä esim. kirjoittamalla etunimi.sukunimi ät yritys.fi.
Käytämme komponenttia mod_maximenu_CK. Mikko on editoinut ulkoasua voimakkaasti editoimalla .php:tä. Tämä toimii hyvin IE6:sta lähtien. Joomla 2.5:n kanssa yhteensopiva versio, jota käytämme on: 6.1.10.
Joomlalla lomakkeiden luominen onnistuu pluginin avulla. Olemme ottaneet (13.7.2013) kokeilukäyttöön 'Breezing Forms Lite' ohjelmiston: http://crosstec.de/en/breezingforms-lite.html. Se löytyy Components/BreezingForms menusta.
Ohjelmisto, jota käytämme on nimeltään Joomla. Versio on 2.5.9