Yhteystiedot ja perustietoja jaettavaksi pelaajille/vanhemmille (esimerkkisivu)

25 elokuun, 2008

Tiistain 7-9 vuotiaiden ryhmä, klo 18.30-19.30

Ryhmän ohjaajat

Mikko Franssila (Marian sijainen) mikko.franssila@iki.fi 050 559 4619
Tiina Huttu kristiina.huttu@helsinki.fi 050 540 2988
Maria Väisänen (korvaa Mikon kun tervehtyy) mariavaisanen@hotmail.com 050 381 0307

Muita yhteystietoja

Seuran sihteeri: office@tapionsulka.fi
Seuran puheenjohtaja: jonne.loytomak@terramare.fi

Ryhmästä eroaminen

Jos joudutte jostain syystä lopettamaan ryhmässä käymisen, ilmoittakaa asiasta ystävällisesti sekä sihteerille että ohjaajille. Näin voimme täyttää paikan, mikäli ryhmän jonotuslistalle on pelaajia.

Ennen vuoron alkua

Kun tulette hallille, odottakaa vuoroanne käytävätilassa tai reilusti kenttien takana, jotta törmäyksiä kentällä olevien kanssa ei tapahdu. Kentät ovat usein muiden pelaajien tai edellisen ryhmän käytössä, eivätkä pelaajat voi nähdä teitä pelin tai harjoituksen tiimellyksessä.

www-sivuja

Tapion Sulka: http://www.tapionsulka.fi
Suomen Sulkapalloliitto: http://www.sulkapallo.fi

Pelivälineet

Tarvittavat välineet ovat sulkapallomaila, urheiluvaatteet ja vaaleapohjaiset sisäpelikengät. Mailan valinnasta lisätietietoa voi katsoa esimerkiksi TS:n www-sivujen 'Virtuaalivalmentaja' osiosta. Opetushallituksen sulkapallomateriaalin 'Open apu' oppaassa kerrotaan nuorimpien mailoista näin: "Joillakin maahantuojilla on olemassa myös erityisesti pienille lapsille tarkoitettuja sulkapallomailoja eli ns. minimailoja, joissa on normaalia mailaa lyhyempi varsi ja kapeampi kahva pientä kättä varten. Mikäli omat käsityökyvyt riittävät voi myös normaalimittaista mailaa lyhentää varresta ja liimata sen sitten uudestaan kehysosaan kiinni. Tällaista lyhytvartista mailaa kannattaa käyttää ainakin pienimpien lasten (1. ja 2. luokka) kanssa. Tällöin mailan vipuvarren liika pituus ei muodostu esteeksi onnistumisille ja osaamisen tunteelle". Mikäli palloon osuminen tuottaa selviä vaikeuksia parin ensimmäisen harjoituskuukauden jälkeen voi tällaisen mailan kokeilua harkita ja ehkä jopa suositellakin 6-8 vuotiaille.

Sulkapallon perusote

(Sulkapalloliiton www-sivujen tekniikka osioista)

Yleisotetta eli kämmenotetta käytetään lyönneissä, jotka tapahtuvat mailakäden puolelta (kämmenpuolelta).

  1. Mailaan tartutaan vapaalla kädellä varresta ja mailaa pidetään niin, että mailan raami peittää jänteet näkyvistä ja kahva osoittaa vatsaan.
  2. Kätellään mailan kahvaa mailakädellä
  3. Peukalo jää siis eri puolelle kuin muut sormet. Peukalo pidetään etu- ja keskisormien välissä. Pikkusormi jää kahvan päässä olevan paksunnoksen kohdalle. Otteen pitää olla rento eli kahvaa ei saa puristaa liikaa.

 

 

Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram