Vapaaehtoiset

28 syyskuun, 2014

Kisan järjestelyissä tarvitaan mahdollisimman monen apua. Apu kisajärjestelyissä on edellytys kilpailujen onnistumiselle. Tapion Sulassa haluamme järjestä kilpailun, koska se on loistava mahdollisuus kotimaisille junioripelaajille kohdata ulkomaisia vastustajia. Katsojille kilpailu tarjoaa upeita elämyksiä ulkomaisille junioripelaajille heidän pelatessaan Suomessa. Toivomme siis tänäkin vuonna jäseniemme ja junioreiden vanhempien laajaa osallistumista kisajärjestelyihin.

Ainakin seuraaviin toimiin tarvitaan apua:
- kantoapua kisahallin valmisteluun ke 26.10. ja to 27.10.
- autokuskeja ulkomaisten joukkueiden noutamiseksi lentokentältä to 27.10.
- pisteennäyttäjiä koko kisan ajan 28. - 30.10.
- rajatuomareita la 29.10. ja su 30.10.
- kantoapua kisahallin purkuun sunnuntaina 30.10. iltapäivällä

Ilmoittaudu apuvoimiinAiempaa kokemusta ei vaadita, vaan jokaisen apu on arvokasta! 

Toimia kisan aikana:

Linjatuomarin tehtävänä on toimia ottelun tuomarin apuna. Hän on yhtälailla ottelussa toimihenkilönä ja näyttää tuomarille, oliko kenttään osunut pallo sisällä vai ulkona. Linjatuomarin tehtäviä on turnauksen otteluissa semifinaaleista alkaen. Katso myös Sulkapalloliiton ohjeet linjatuomareille.

Pisteennäyttäjän tehtävä on näyttää pisteitä ottelun pelaajille ja yleisölle. Pisteennäyttäjän paikka on tyypillisesti kentän takana kulmassa, josta pelaajien ja yleisön on helppo katsoa ottelun pistetilanne. Tehtävässä pääsee katsomaan otteluita aitiopaikalta ja pelaajat arvostavat pisteennäyttäjien apua. Tehtävän suorittamisen edellytyksenä on sulkapallosääntöjen ja pisteenlaskun yleinen tuntemus. Pisteennäyttäjä ei ole ottelun tuomari eikä hän saa puuttua ottelun kulkuun. Pisteennäyttäjiä tarvitaan kaikkina turnauspäivinä, kaikkien otteluiden aikana.

Kilpailutoimistossa työskentelee joku koko turnauksen ajan. Kilpailutoimistossa hallinnoidaan otteluaikataulua, kuulutetaan alkavat ottelut sekä kirjataan ottelutulokset. Työ vaatii järjestelmällistä ajattelua ja kykyä toimia annettujen ohjeiden mukaan. On myös hyvä, jos tuntee otteluiden hallinnassa käytettävän Badminton Tournament Planner -ohjelman.

Infopiste palvelee kilpailijoita ja valmentajia koko turnauksen ajan, koskipa heidän ongelmansa melkein mitä vain. Infopiste auttaa ja jos vastaus ongelmaan ei tule kuin apteekin hyllyltä, infopisteen työntekijä selvittää ongelmaan ratkaisua. 

Lääkintätehtävissä autetaan urheiluvammojen sattuessa pelaajia. Tehtävässä toimiminen edellyttää käytännössä koulutusta urheiluvammojen hoitoon.

Autonkuljettaja kuljettaa pelaajia, valmentajia ja huoltajia sekä lentokentän ja turnaushotellin että kisapaikan ja turnaushotellin välillä. Kuljetuksia on kisapäivinä, mutta myös ennen kilpailuja torstaina joukkueiden saapuessa Suomeen.

Kenttien rakentaminen ennen kisoja torstaina. Kentät puretaan hetimiten pelien päätyttyä sunnuntaina. Järjestelyihin sisältyy paljon erilaisia tehtäviä, joissa on eduksi usein vähän ronskimmat otteet ja ruis ranteessa.

Lisätietoja antaa lauri.raty@iki.fi

 

Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram