Valmentajan kisaraportti Belgian Junior Olve Tournamentista

27 huhtikuun, 2023

Suomen parhaat u13 ja u15 juniorit suuntasivat pääsiäisenä 6.–10.4. kovatasoiseen turnaukseen Belgiaan. Tapion Sulasta mukana olivat Yelizaveta Gusarenko, Axel Gras ja Liam Lian sekä allekirjoittanut valmentajan roolissa. Pelejä turnauksen aikana kertyi valtava määrä ja oli hienoa päästä valmentajana ihailemaan meidän nuorten kypsää asennetta kentällä. Asennetta ja sisua kyllä koeteltiin aika ajoin tiukoissa kolmieräisissä väännöissä, mutta ne ovat niitä parhaita kasvamisen paikkoja. Myös jokainen tappio opettaa, usein enemmän kuin voitot. Todellinen itseluottamus on sitä, että uskaltaa pelata ja antaa kaikkensa lopputuloksesta huolimatta. 

Arvokkaiden pelikokemusten ja hyvän tunnelman lisäksi tuli myös menestystä, kun Axel selvitti tiensä kahteen semifinaaliin. Poikien u15 kaksinpelin semifinaalissa Suomen Aapo Puhakka oli tällä kertaa vahvempi pistein 21-19, 21-18. Poikien u15 nelinpelissä Axel taipui parinsa Sam Lindbergin (HBC) kanssa tanskalaisille Maximilian Kaufmannille ja Birk Normanille kolmessa erässä luvuin 21-18, 19-21, 21-15. Sekanelinpelissä Axel ja Yelizaveta pääsivät 16 parhaan joukkoon koko ajan kehittyvällä pelillä. Alle 13-vuotiaiden luokassa Liam tarjoili parinsa Topias Puhkan (ESB) kanssa jännitystä poikien nelinpelin semifinaalissa taipuen kuitenkin lopulta kolmannessa erässä ranskalaisille.

Tulokset:  VICTOR-JOT-Tournament-2023 Results

Sonja Granqvist

Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram