Tuuli ja Julius: lopputulos Finnish Openissa odotettua parempi

9 huhtikuun, 2018

(Kuva: Mark Phelan / Badminton Europe)

Tuuli Härkönen ja Julius von Pfaler olivat Finnish Openin sekanelinpelin paras suomalaispari. Sijoitus kahden parhaan joukossa oli odotettua parempi, kertoivat tulokseen tyytyväiset pelaajat. Nejännesfinaalin Tuuli ja Julle pelasivat venäläisparia Grachev/Bolotova vastaan. Venäläiset etenemivät jatkoon tuloksella 17-21, 21-9, 21-14.

"Kolme voittoa tuli, ja olisihan se neljäskin maistunut", kommentoi Tuuli neljännesfinaalin peliä, jossa voitto ei hänen mielestään jäänyt hirmuisen kauas. Jokaiseen otteluun pari lähti ilman perehtymistä vastustajien aiempiin meriitteihin. "Kun jälkikäteen vähän katsoin keitä vastaan pelasimme, niin kyllähän siitä tuli hyvä fiilis kun pystyimme pelaamaan hyvin. Tästä tulee intoa jatkaa", pohti Julius.

Pari kertoo pelanneensa sekanelinpeliä yhdessä kuusi vuotta. "Se tuo varmuutta siitä, että tietää missä pari milloinkin on", kertoi Julius. Tuomas Karhula on valmentajana pystynyt antamaan paljon vinkkejä, mutta Finnish Openin kova taso vaati Juliuksen mukaan erityisen varmaa pelaamista: "Pienikin lipsahdus, niin pallo oli omassa naamassa. Peleissä piti keskittyä kovasti ja pelata palloralli kerrallaan. Olemme siinä hyviä. Keskittyminen onnistui niin hyvin, etten muista jälkikäteen peleistä mitään."

Tuuli kehui Finnish Openin olevan kilpailu erityisemmästä päästä. "Se on hieman kovatasoisempi kisa kuin mitä yleensä pelaamme. On kuitenkin hienoa, että tällaisia kilpailuja järjestetään Suomessa, niin saamme myös tasokkaita ulkomaisia pelaajia tänne." Parin kilpailukalenteri tälle kaudelle sisältää vielä kotimaan eliittikilpailut sekä rahkeiden riittäessä myös ulkomaan kisoja. 

Tapion Sulan pelaajista kisassa nähtiin myös mm. Sonja Pekkola, joka tähtää nelinpeliparinsa Jenny Nyströmin (HBC) kanssa Espanjan EM-kisoihin parin viikon päähän. Sonjan ja Jennin kilpailu päättyi Finnish Openissa toisen kierroksen tappiolla ykkössijoitetulle venäläisparille Ekaterina Bolotova / Alina Davletova. Sekanelinpelissä Sonja pelasi HBC:tä edustavan Tuomas Nuortevan kanssa. Heidän pelinsä päättyivät ensimmäisen kierroksen tappioon malesialaisparille Chun Kang Shia / Tee Jing Yi.

Kilpailun tulokset

Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram