Tehtävä Kouvolassa

22 helmikuun, 2015

Kouvolan Helmi-kisat olivat kaksi vuotta sitten ensimmäiset maakuntakarkelot, joihin lähdin taitojani mittaamaan. Kisat päättyivät tuolloin tappioon ensimmäisellä kierroksella järjestävää seuraa edustaneelle pelaajalle. Kouvolan sulkapalloseuran omat pelaajat ovat menestyneet kisoissaan hyvin ja tänä vuonna lähdin jälleen kerran havittelemaan voittoa kouvolalaisista - sellaista en ollut saavuttanut vielä.

Kouvolaan kokoontuvat vuosittain Pääkaupunkiseudun, Päijät-Hämeen, Savon, Karjalan ja Kymenlaakson pelaajat - onhan kaupunki sopivasti kaikkien kaakkoisten maakuntien keskiössä. Kisoihin on ollut mukava tulla, sillä Kouvolan Sulkapalloseura on panostanut kisoissa kaikkeen. Hallilla on seuran oma kahvio, pisteennäyttäjiä löytyy joka peliin, palkinnot ovat näyttäviä (tänä vuonna lasiset pystit) ja majoittuminenkin onnistuu huokeaan kisahintaan paikallisessa hotellissa. Kouvolassa pelaajat tervehtivät ilolla vanhoja kilpakumppaneitaan, mikä luo kisoihin reilun tunnelman. Ehkä siksi täällä on nähty aiemmin myös TS:stä useita pelaajia.

Turnaukseni alkoi makoisalla voitolla kaksinpelien ensimmäisellä kierroksella. Samalla murtui Kouvolan taika, kun KouSS:n Tuomo Tommiska nöyrtyi suoraan kahdessa erässä. Pelasin järjestelmällistä peliä lähes alusta loppuun ja pystyin olemaan kuskin paikalla läpi ottelun. Hyvän pelin lisäksi mieltäni lämmitti, että olin hävinnyt Tuomolle edellisvuoden Pajulahden kisoissa. Lopputuloksena siis voitto lukemin 22-20, 21-18 ja mission accomplished.

Paikallinen yleisö seurasi tiiviisti oman seuran kasvatin Iiro Nokkalan taivalta A-luokassa. Iiro on Kouvolan sulkapalloilun valovoimaisin tähti, mutta seuran omissa kisoissa hän ei ole mestaruutta voittanut aikuisten luokissa. Aiempina vuosina mestaruutta on juhlinut Savon Sulan Miikka Väisänen. Miehet kohtasivat finaalissa ja Iiro nostatti tunnelman kattoon nousemalla toisen erän voittoon selvästä takamatkasta. Kolmas erä oli yhtä tiukka kuin toinenkin ja ottelu päättyi Iiro Nokkalan voittoon luvuin 12-21, 21-19, 21-19.

Nelinpeleihin ilmoittauduin avoimena ja etenkin miesten nelinpeli jäi mieleeni vauhdikkaan avauskierroksen voiton vuoksi. Toisella kierroksella tie nousi pystyy ja häviö tuli - kenelle muillekaan kuin kouvolalaisille. Tästä pelistä on lyhyt videokin katsottavissa:

Kouvolan taika siis on ja pysyy. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi vuonna tehtävä otetaan Kouvolassa uusiksi.

KouSS:n nettisivuilla on runsaasti juttuja aiempien vuosien Helmi-kisoista.

Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram