Tapion Sulka voitti joukkueiden SM-kultaa!

16 joulukuun, 2018

Sulkapallovuosi huipentui viime viikonloppuna 15 – 16.12.2018 Forever Matinkylässä pelattuihin seurajoukkueiden SM-kisoihin, joissa espoolaisseura Tapion Sulka vei voiton 12 vuoden tauon jälkeen. Rumpujen ja kannustushuutojen täyttämässä hallissa kuusi Suomen parasta seuraa otti mittaa toisistaan joukkuekohtaamisissa, joissa pelattiin kaksi miesten kaksinpeliä, naisten kaksinpeli, naisten nelinpeli, miesten nelinpeli ja sekanelinpeli. Tapion Sulka ylsi korkeimmalle palkintokorokkeelle neljällä voitolla ja yhdellä tasapelillä, toisena Espoon Sulkapallo-Badminton ja kolmantena vantaalainen Östersundom IF.

Tapiolan Esport Centerissä harjoittelevan seuran uusi sukupolvi aloitti matkansa kohti 11. mestaruutta neljä vuotta sitten, kun joukkueen miehistöön valittiin kokeneiden kehäkettujen lisäksi paljon uusia nuoria lupauksia. Vuosina 2015 ja 2016 seura oli jo lähellä voittoa yltäen SM-hopealle, mutta huikeasta kannustuksesta ja itsensä ylittävistä pelaajista huolimatta pokaali antoi vielä odottaa itseään.

Tänä vuonna nuori, mutta nyt kokeneempi joukkue lähti mestaruustaistoon riveissään lukuisia niin tämän hetken kuin tulevaisuudenkin tähtiä. 16-vuotias Joakim Oldorff, joka voitti marraskuussa pidetyissä Czech Junior -kisoissa kultaa poikien kaksinpelin U19-luokassa, oli vakuuttava myös viikonloppuna voittaen neljä viidestä kaksinpeliottelustaan. Sekanelinpeliä pelanneet Julius von Pfaler ja Tuuli Härkönen, jotka ylsivät kevään kovatasoisessa kansainvälisessä Finnish Open -turnauksessa puolivälieriin, ottivat myös tärkeitä pisteitä kotiin mestaruustaistelussa.

Myös naisten puolelta löytyi iskuvoimaa. Sonja Pekkola, jolla on useita henkilökohtaisia SM-mitaleita, ja Nella Siilasmaa, joka on yksi tämän hetken naisten kaksinpelin kärkinaisista, osoittivat varmoja otteita tiukoissa paikoissa muun muassa voittaen yhden trillerimäisen nelinpelin viidennessä ja ratkaisevassa erässä jatkopisteillä 14-12. Muuten Sonjan kanssa naisten nelinpeliä pelasi Eerika Kuurne. Myös pelaavan kokoonpanon kuopus Helena Santalahti osoitti ihailtavaa rohkeutta hallitsevaa naisten kaksinpelin Suomen mestaria Airi Mikkelää vastaan.

Miesten nelinpeliä pelanneet Zechen Ma ja Tony Lindelöf ovat viime vuosina löytäneet hurjan flow-tilan kisoihin, eikä tämäkään vuosi ollut poikkeus. Pojat järjestivät yleisölle sydämentykytyksiä pelatessaan tasaisia otteluita ja osoittaessaan jäätävää kylmähermoisuutta tiukoissa tilanteissa.

Kun seuran päävalmentaja Lasse Lindelöfin luotsaama joukkue sai vielä riveihinsä vahvistuksen miesten kaksinpelin Suomen mestarista Kalle Koljosesta, joka voitti varmalla otteella jokaisen ottelunsa, ei Tapion Sulalla ollut pysäyttäjää.

Tapion Sulan mestaruuden takana on ennen kaikkea yhteen hiileen puhaltava ryhmä ihmisiä, joista jokaisella on ollut tärkeä rooli matkan aikana. Valmentajat, pelaajat, kannustajat ja seura-aktiivit – voitto kuuluu meille kaikille!

“Kuumottavaa, kun pelaa koko joukkueelle, mutta samaan aikaan niin siistiä! Kannustus on niin kovaäänistä, ettei meinaa kuulla omia ajatuksia, mutta siitä tulee niin hillittömiä adrenaliinipiikkejä, joita ei muualla koe. On niin fiiliksissä koko porukasta, että haluaisi nähdä koko joukkueen menestyvän.” – Nella Siilasmaa

“Aika huikeeta herätä Suomen mestarina!” – Tony Lindelöf

“Mahtavaa olla kokemassa jotain näin hienoa!” – Helena Santalahti

“Vaikka henkilökohtaisia SM-kultamitaleita on kertynyt jo kuusi, oli tämä silti yksi tämänhetkisen uran tunteikkaimmista voitoista.” – Sonja Pekkola

“Valmentajana on hienoa nähdä, kuinka paljon pelaajat mestaruutta halusivat, ja kuinka hyvin he suoriutuivat paineen alla. On äärimmäisen tärkeää koko seuralle nähdä, miten laaja junnukaartimme on, ja että edustusjoukkuemme on Suomen paras. Olen valmentanut osaa pelaajista vuosia, joten on palkitsevaa huomata, että työ on onnistunut. Tulevaisuus näyttää erinomaiselta, ja seura on kaikilta osin vahvassa nosteessa! ” – Lasse Lindelöf

Teksti Eerika Kuurne, kuvat Paula Lindelöf

Tapion Sulan joukkueessa pelasivat Tyko Aakko, Sarah Asfar, Mikko Franssila, Tuuli Härkönen, Kalle Koljonen, Eerika Kuurne, Erik Li, Tony Lindelöf, Zechen Ma, Aleksi Mäki, Joakim Oldorff, Sonja Pekkola, Julius von Pfaler, Helena Santalahti, Nella Siilasmaa ja Wanmeng Zhang. Tapion Sulka on edellisen kerran voittanut seurajoukkueiden Suomen mestaruuden vuonna 2006. Tämä oli seuran 11. kerta kun Tapion Sulka voittaa seurajoukkueiden Suomen mestaruuden.

Mestaruusjoukkueen tunnelmia voi aistia Tapion Sulan Instagramista. Kaikki ottelutulokset löytyvät Tournament Softwaresta.

Katso video palkintojenjaosta.

Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram