Tapion Sulka palasi mitalikantaan joukkue-SM -kisoissa!

10 marraskuun, 2013

Tapion Sulka palasi mitalikantaan joukkue-SM -kilpailuissa voittamalla hopeaa!

Lauantain kohokohdat on jo julkaistu seuran Facebookissa, mutta tässä ne vielä tiivistettynä:

• Aamulla hieno voitto HBC:sta 4-3, kruununa Elinan ja Sonjan voitto naisten nelinpelistä kolmen erän trillerissä.
  • Päivällä voitettiin RaSu 6-1. Nuoremmille pelaajille annettiin mahdollisuus näyttää taitonsa ja he lunastivat odotukset hienosti!
  • Illalla suurenmoinen voitto hallitsevasta mestarista ESB:stä 5-2! Heikkinen ja Kananen hoitivat miesten kaksinpelit loistokkaasti kotiin ja Anna jatkoi samalla linjalla ottamalla hienon päänahan Karoliina Latolasta. Nelureissa Mikon ja Villen taistelu ei ihan riittänyt, mutta Elina ja Sonja sekä Elina ja Markus hoitivat loput pisteet TS:lle.

Sunnuntain kahdelle viimeiselle kierrokselle lähdettiin siis puhtaalla pelillä ja mestaruus mielessä.

Aamun kierroksella voitettiin PuiU 7-0 ja näin SM-tittelin ratkaisu jäi viimeisen kierroksen otteluun ÖIF:n ja TS:n välille. Molemmat olivat voittaneet kaikki muut ottelunsa siihen mennessä.

Tätä lähdettiin tavoittelemaan - joukkue-SM pokaali eli

Tätä lähdettiin tavoittelemaan - joukkue-SM pokaali eli "Poika"

Ensi laitettiin käyntiin miesten signelit - Markus vs Joonas Korhonen ja Aki vs Henri Aarnio. Markus voitti Joonaksen ensimmäisessä erässä erinomaisella pelillä. Joonas taisteli itsensä mukaan peliin toisessa erässä vaikka Markus jatkoi erinomaisia otteitaan. Kolmas erä ei ollut kahta aikaisempaa huonompi ja jatkui supertasaisena loppuun asti, mutta Joonas vei lopulta erän ja ottelun muutaman pisteen turvin. Aki ja Henri ottivat toisistaan samaan aikaan mittaa viereisellä kentällä. Pitkiä palloja ja paljon liikettä molemmilta pelaajilta, mutta lopulta Henri vei voiton kahdessa erässä ja näin tilanne 0-2 ÖIF:lle avausotteluiden jälkeen.

Aki vastassaan Henri Aarnio, ÖIF

Seuraavana pelattiin naisten singelit: Sonja sai vastaansa Annmarie Oksan ja Viivi Sanni Rautalan. Sonja voitti ensimmäisen erän selvästi 21-5, mutta toiseen erään Annmarie tuli uudella asenteella. Erä eteni tasapistein ja jatkopalloille. Yhdessä vaiheessa Sonja jopa luuli voittaneensa toisen erän ja koko ottelun, mutta tilanteessa oli tuomittu let ja lopulta Annmarie vei erävoiton 22-24. Kolmannen erän alussa Sonja nosti pelin tempoa ja Annmarie oli jäänyt 11-pisteen tauolle mentäessä selvästi. Annmarie onnistui vielä puristamaan yhden kirin, mutta Sonjan klaarasi lopulta kolmannen erän 21-15 ja koko ottelun 2-1. Viereisellä kentällä toipilaana ollut Viivi selvitti Sonjan tavoin helposti ensimmäisen erän, mutta joutui toisessa erässä tiukempaan taistoon, kun Sanni löysi peliinsä uudet aseet. Ottelu kuitenkin Viiville suoraan kahdessa erässä. Tilanne tasoittui 2-2:een.

Sitten vuorossa nelinpelit. Miehet pelasivat ensin - Mikko ja Aki vs. Joonas Korhonen ja Henri Aarnio. Joonaksen ja Henrin pelissä näkyi, että yhdessä on harjoiteltu paljon ja he olivat askeleen edellä koko ottelun ajan. Tappio kahdessa erässä ja ÖIF johtoon 2-3.

Naisten nelinpelissä oli siis pakkovoiton paikka. Kentälle asettuivat Sonja ja Elina ja ÖIF:stä vanha taistelupari Noora Virta ja Sanni Rautala. Ottelusta ei ollut odotettavissa helppoa eikä siitä sellaista tullutkaan - ÖIF:n nelinpelispesialistit veivät ottelun kahdessa erässä 15-21 ja 11-21. ÖIF karkasi näin tavoittamattomaan 2-4 johtoon ja samalla Suomen mestaruuteen. Viimeistä mikstistä TS antoi w.o. merkityksettämönä ja näin TS-ÖIF päättyi lopulta lukemiin 2-5 ÖIF:n hyväksi.

Kaiken kaikkiaan loistava upeaa peliä ja venymistä Tapion Sulan pelaajilta ja valmennukselta (Maria ja Lasse). Ehdottomasti voitettu hopea, josta seura voi olla ylpeä! Ja tietysti sopivasti jäi hampaankoloon ja jossiteltavaa ensi vuotta varten - treenit alkavatkin jo sitten huomenna 😉