SM-kisat - Väisäsille nelinpelimestaruus!

6 helmikuun, 2007

Useimmat ennakkosuosikit pitivät pintansa, kun Helsingissä ratkottiin vuoden 2007 suomenmestaruudet.

Voittamattomat Väisäset

Tapion Sulan leiriä pitivät hienosti pystyssä siskokset Elina ja Maria Väisänen, jotka nappasivat tasaisella suorituksella mestaruuden nelinpelistä. Näin myös selkävaivoista pitkään kärsinyt Maria palasi tauon jälkeen SM-kultakantaan.

Ellu ja Maria näyttivät, miten kisan ykkössijoitettu pari voi lunastaa odotukset ja napata kärkitilan ilman erätappioita. Selvittyään helpohkosti alkukierrosten otteluista, tytöt voittivat tasaisessa finaalissa ÖIF:n kaksikon Noora Virta/Sanni Rautala luvuin 21-16, 21-19. Toisen erän alkupuoliskon tappioasema ei lannistanut Väisäsiä, vaan he runnoivat voiton, kun jo näytti, että ratkaisua jouduttaisiin hakemaan kolmannesta erästä. Onnittelut!

Elina Väisänen nousi seuramme kantavaksi voimaksi myös kaksinpelissä, jossa hän pelasi jälleen loppuottelussa. Nyt vastustus oli kuitenkin turhan kuva: HBC:n Anu Nieminen, joka tavoitteli uransa yhdennettätoista kaksarimestaruuttaan. Finaalipaikan vakuuttavalla pelillä lunastanut Ellu taisteli mallikkaasti, mutta ei voinut mitään Niemisen virheettömien lyöntien painavuudelle. Voitto irtosi kotimaan kenttiä hallitsevalle helsinkiläiselle 21-12, 21-6.

Markukset välierissä

Miesten kaksinpelin pääkisassa nähtiin tänä vuonna peräti seitsemän Tapion Sulan edustajaa. Määrä tuotti ainakin siinä mielessä tulosta, että kaksi joukostamme selviytyi välieriin. Markus Heikkinen kohtasi HBC:n Antti Viitikon ja Markus Rouvinen ÖIF:n Ville Långin.

Unelma TS:n sisäisestä finaalista jäi ajatustasolle, kun pojat joutuivat taipumaan vastustajiensa edessä. Rouvinen taisteli hyvätasoisessa ottelussa Långia vastaan mallikkaasti, mutta joutui loppumetreillä hyväksymään tulevan mestarin iskukyvyn numeroihin 21-14, 21-19 päättyneessä ottelussa. Heikkinen sitä vastoin pelasi Viitikkoa vastaan tasaisen avauserän, mutta joutui toisessa riisutuksi aseista, kun Viitikko pystyi palauttamaan terävätkin iskulyönnit. Kamppailun tulokseksi kirjattiin lopulta 21-19, 21-9.

Finaalissa hyvin hyökännyt Lång kukisti Viitikon selvänumeroisesti 21-14, 21-10.

Nuoruuden voimaa

Tapionsulkalaisittain parhaasta sekanelinpelinoteerauksesta vastasi Maria Väisänen, joka pelasi parinsa ÖIF:n Tuomas Nuortevan kanssa välierissä. ÖIF:n pari Iwo Zakowski/Noora Virta voittivat kuitenkin tasaisen kolmieräisen ottelun. Välieräpaikkakin on hyvä sijoitus, mutta jätti varmasti ensi vuodeksi revanssihaluja voitontahtoisen Marian hampaankoloon.

Sekiksen finaalissa Virta ja Zakowski kohtasivat seurakaverinsa Petri Hyyryläisen ja Sanni Rautalan. Jälkimmäiset osoittautuivat paremmiksi luvuin 21-18, 21-17.

Miesten nelinpelissä olkapääleikkauksesta toipuvan Tuomas Karhulan poissaolo näkyi ainakin siten, että tapionsulkalaisia ei tänä vuonna esiintynyt kärkisijoilla. Loppuottelu nousi kuitenkin myös täysverisen TS-fanin silmin viihdearvoltaan ehkä finaalipäivän parhaaksi otteluksi.

Siinä neljä nuoruuden energialla valjastettua peluria ottivat mittaa toisistaan. Ensimmäisen erän jälkeen tasoaan nostaneessa kamppailussa kohtasivat kaksi ÖIF:n paria: Ville Lång/Pekka Ryhänen ja Tuomas Nuorteva/Mikko Vikman. Nuortevan terävyys ja Vikmanin tasaisuus palkittiin, kun pari lunasti uransa ensimmäisen suomenmestaruuden. Kolmieräinen kamppailu päättyi luvuin 21-7, 18-21, 21-14.

Ruskeasuolle saapuneesta merkittävästä yleisömassasta voi päätellä, että SM-kisat ovat joka vuosi merkittävä, ellei merkittävin, osa sulkapallokautta. Tänä vuonna etenkin kaksinpeleissä mestarit olivat sen verran muiden yläpuolella, että todellisia klassikko-otteluita ei sanan perinteisessä mielessä nähty. On kuitenkin uskottava, että ajan myötä joukko haastajia nousee hallitsevien mestarien rinnalle.

Jari Kavakan laaja kuvakatsaus SM-kilpailuihin ja seuramme viimeisimpiin kotikisoihin löytyy galleriastamme oheisen linkin kautta:

www.tapionsulka.fi/galleria

SM-kisan tulokset kokonaisuudessaan:

www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=13328

Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram