SM-kisaraportti 2014

2 helmikuun, 2014

Ennakolta SM-kisat vaikuttivat erityisen mielenkiintoisilta tänä vuonna; monessa pelimuodossa mestareiden haastajat olivat ottaneet askeleita lähemmäs terävintä Suomen kärkeä. Odotukset kohdistuivat miesten kaksinpelissä vastikään Norjan turnauksen voittaneeseen Kasper Lehikoiseen ja naisten kaksinpelissä Islannissa voittaneeseen Airi Mikkelään, ja myös nelinpeleissä odotti tukku mielenkiintoisia uusia kokoonpanoja mestareiden haastajiksi. Lisäksi sulkapalloliiton panostus SM-kisojen järjestelyihin asetti tavallista suuremmat odotukset kilpailuille.

Tapion Sulan joukkue oli kilpailuissa tänä vuonna normaalia pienempi, kun Lapin miehet (Aki ja Markus) ja Viivi päättivät tällä kertaa jättää kisat väliin. Seurattavaa riitti silti myös Tapion Sulan pelaajien osalta, kun Sonja Pekkola, Anna Paavola ja Tuuli Härkönen osallistuivat kaikkiin pelimuotoihin. Lisäksi kaksinpeleihin keskittyivät Jukka Antila, Tuomas Saranen ja Marikki Pitkänen.

 

Sulkapallo on luonteeltaan sellainen laji, jossa suuria yllätyksiä harvoin tapahtuu, varsinkin jos pelaajat pystyvät pelaamaan omalla tasollaan. Oman tason saavuttaminen SM-kisojen tyyppisessä kilpailuissa ei todellakaan ole helppoa, paineita muodostuu helposti monelta suunnalta ja raja karvaan tappion ja loistavan suorituksen välillä on usein hiuksen hieno. Sonja Pekkolan viimeaikaiset kilpailureissut ulkomaille ovat selvästi lisänneet tätä isoissa kisoissa tarvittavaa osaamista ja se suorastaan huokui Sonjan alkukierrosten peleissä. Naisten kaksinpelin osalta puolustava mestari esitti erityisen vakuuttavaa osaamista voittamalla viime vuoden finaalivastustajansa Annmarie Oksan puolivälierissä selvin luvuin 21-13, 21-13. Välierissä asettui vastaan Tanskaan harjoittelemaan siirtynyt Airi Mikkelä, jonka Islannista saama itseluottamus näytti jatkuvan yhä ja Sonja joutui taipumaan tiukan ensimmäisen erän jälkeen luvuin 22-20, 21-15. Finaalissa Airi nappasikin ensimmäisen henkilökohtaisen kaksinpeli SM-kullan kukistamalla toissavuoden mestarin Nanna Vainion todella selvin luvuin 21-15, 21-8.

Miesten kaksinpelissä raportin voisikin kopioida edellisiltä vuosilta, kun jo tylsäksi käyvä finaalikaksikko Ville Lång ja Eetu Heino kohtasivat finaalissa. Voittokin meni tuttuun osoitteeseen Villelle, kymmenes perättäinen SM-kulta vankistaa edelleen Villen asemaa kirkkaimpana sulkapallotähtenä Suomessa. Voittoluvut olivat tällä kertaa 21-9, 21-18.

Sonjan pettymys kaksinpelissä vähintäänkin lieventyi naisten nelinpelissä, jossa Sonja otti parinsa Sanni Rautalan kanssa mahtavan voiton 50 minuutin taistelun jälkeen ykkössijoitettuja Mathilda Lindholmia ja Jenny Nyströmiä vastaan luvuin 15-21, 22-20, 21-16. Kultakausi siis jatkuu Tapion Sulassa, mahtavaa!

Sekanelinpelissä ennakkosuosikit pitivät finaalissa pintansa ja mestaruuden voittivat Anton Kaisti ja Jenny Nyström. Miesten nelinpelissä tuli ehkä kisojen suurin yllätys kun kaksinpeliä pääsääntöisesti pelaava Kasper Lehikoinen ja takavuosien nelinpeliguru Marko Pyykönen voittivat kultaa suoraan kahdessa erässä. Urheilullisesti kilpailut olivat hyvätasoiset ja sulkapallo on ottanut askeleita eteenpäin Suomessa, toivottavasti media saataisiin myös kiinnostumaan lajistamme tulevina vuosina vieläkin enemmän.

Finaalien tulokset:

Sekanelinpeli
Anton Kaisti/Jenny Nyström [1] - Marko Pyykönen/Mathilda Lindholm [2] : 21-13, 21-19

Naisten kaksinpeli
Airi Mikkelä [3/4] - Nanna Vainio [1] : 21-15, 21-8

Miesten kaksinpeli
Ville Lång [1] - Eetu Heino [2] : 21-9, 21-18

Naisten Nelinpeli
Sonja Pekkola/Sanni Rautala [2] - Mathilda Lindholm/Jenny Nyström [1] : 15-21, 22-20, 21-16

Miesten Nelinpeli
Kasper Lehikoinen/Marko Pyykönen - Iikka Heino/Mika Köngäs [1] : 21-17 23-21

Kirjoittaja,
Seuran aktiivijäsen

Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram