Pallonpudotus lämmittely

3 syyskuun, 2012

Ideana on lämmitellä leikkimällä pallon kanssa. Lämmittely saattaa osoittautua myös reisissä myöhemmin tuntuvaksi. Aikuisille vedettynä kannattaa myös varoitella hieman siitä, että ei mennä heti aivan ääriasentoihin, sillä varsinkin pallon kiinniotto jalkojen välistä innostaa venyttäviin asentoihin nopeassa liikkeessä. Voi tehdä sekä yksinettä parityönä (haastavampi ja monasti hauskempi).

Tärkeää on korostaa, että pallo nimenomaan pudotetaan - ei saa sortua heittämään palloa ensin senttiä ylöspäin ja sitten napata sitä kiinni - homma helpottuu silloin liikaa.

 1. Otetaan yksi pallo käteen ja ojennetaan kädet suoraan eteen. Pudotetaan pallo ja otetaan se kiinni ennen kuin pallo osuu maahan samalla kädellä kuin millä pallo pudotettiin
 2. Otetaan yksi pallo käteen ja ojennetaan kädet suoraan eteen. Pudotetaan pallo ja otetaan se kiinni ennen kuin pallo osuu maahan eri kädellä kuin millä pallo pudotettiin
  • Näissä liikkeissä jotkut menevät automaattisesti syväkyykkyyn ja ottavat pallon kiinni sieltä, jotkut automaattisesti nappaavat pallon kiinni samantien. Kun näytätte tätä niin kannattaa tietysti vähän kyykätä, niin saa ihmiset ensin liikkeelle. Jos kaikki nappaavat pallon heti kiinni, niin sitten vaan saman tien parityöhön, niin että ei tiedä milloin pallo putoaa.
 3. Otetaan yksi pallo käteen ja laitetaan käden noin kymmenen sentin päähän rinnasta. Pudotetaan pallo ja otetaan se jalkojen välistä kiinni ennen kuin pallo putoaa maahan. Tässä liikkeessä kannattaa ohjeistaa hivenen leveämpään alkuasentoon ja siihen, että käännytään enemmän toisen polven päälle kiinniottaessa palloa. Voi tehdä myös niin, että otetaan kiinni vuorotellen kummallakin kädellä (voi olla yllättävän paljon haastavampi kuin se, että otetaan vain kädellä, jolla vaistomaisesti ottaa kiinni).
 4. Otetaan yksi pallo käteen ja laitetaan kädet noin kymmenen sentin päähän rinnasta. Pudotetaan pallo ja otetaan se kiinni "selän takaa".
 5. Otetaan pallo molempiin käsiin ja ojennetaan kädet suoriksi. Pudotetaan pallot ja otetaan ne kiinni ennen kuin ne putoavat maahan.
 6. Otetaan pallo molempiin käsiin ja ojennetaan kädet suoriksi. Pudotetaan pallot ja otetaan ne kiinni "ristiin" ennen kuin ne putoavat maahan.
 7. Otetaan yksi pallo käteen ja ojennetaan kädet suoraan eteen. Pistetään silmät kiinni. Variaatiot 1, 2, 5 ja 6 ovat hyviä tämän kanssa.
 8. Tehdään 3 ja 4 mailan kanssa.
 9. Pudotetaan pallo niskan takaa, kierähdetään ympäri ja otetaan pallo kiinni.
 10. Variaatio 9 kahdella pallolla.
Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram