Onni Jaakkola on poissa

7 helmikuun, 2021

Tapion Sulan perustajajäsen ja ensimmäinen puheenjohtaja Onni R. Jaakkola on kuollut tiistaina 2.2.2021 92 vuoden iässä.


Onni Jaakkolan panos Tapion Sulan alkutaipaleella on merkittävä. Kesällä 1960 kerääntyi yhä laajeneva joukko iltaisin Tapiolan Jousenkaari 7:n etupihalle pelaamaan sulkapalloa. Vastapäätä oli rakenteilla koulu, jonka suojissa vain rekisteröityneet seurat saivat talvisin harjoitella. Niinpä tarvittiin rekisteröity seura. Elokuun 22. päivä 1960 pelien jälkeen kokoonnuttiinkin kymmenen hengen voimin perustamaan uusi seura. Seura sai nimekseen Jousensulka 7, ja puheenjohtajakseen Onni Jaakkolan. Myöhemmin seuran nimi vaihdettiin nykyiseen muotoonsa.


Jaakkola vaikutti seuran puheenjohtajana useita vuosia ja hänet on ansioituneesti valittu seuran kunniajäseneksi. Vaikkei Jaakkolaa Tapion Sulan toiminnassa viimeisten vuosiensa aikana ole aktiivisesti nähtykään, on hän auttanut seuran historian taltioimisessa ja seurannut seuran arkea sosiaalisen median kautta.


Sulkapallon parissa Jaakkola vaikutti myös Tapion Sulan ulkopuolella. Toimittuaan ensin Suomen Sulkapalloliiton varapuheenjohtajana Jaakkola valittiin liiton puheenjohtajaksi vuonna 1963. Liiton puheenjohtajana hän toimi kunnioitettavasti yli kymmenen vuotta, aina vuoteen 1974 saakka. Myöhemmin hänet onkin palkittu panoksestaan liiton hopeisella ansiomerkillä.

Kiitollisena sulkapallon ja Tapion Sulan eteen tekemästäsi työstä
Tapion Sulan hallitus (-21)

Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram