Matkakertomus - Noorte GP6, Viimsi, Viro 19.-21.4.2013

22 huhtikuun, 2013

Matkalle oli ilmoittautunut 16 TS:n pelaajaa + huoltojoukot. Valmentajista mukana olivat Elina ja Lasse. Matkalle lähdettiin pe 19.4.

Suurin osa pelaajista ja huoltajista lähti Viroon 19:30 lautalla - samoin molemmat valmentajat Mukana oli kyytiläisiä muistakin seuroista - Sulkasetista, PuiU:sta, Klaki Sulasta ja KoVS:sta. Matkustusdokumenttien mukaan Elinalla olikin yhteensä kunnioitettavat 11 huollettavaa! Matka sujui rattoisasti buffet ravintolassa ja perillä hotelli Athenassa oltiin noin 22:30. Sitten vain nukkumaan ja uuteen päivään valmistautumaan.

Kisahalli

Kisahalli kylpi auringonpaisteessa

 

Kisapäivä la 20.4.

Päivä valkeni sumuisena, mutta aamiaisen aikana ilma kirkastui. Ja kun siirryimme hotellin välittömässä läheisyydessä olevalle hallille yhdeksän aikaan, paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta vaikkei lämmin ollutkaan. Päivän aluksi katsottiin ottelujärjestelyt. Sairastupa vaati taas veronsa -  Roosan flunssa oli äitynyt yön aikana niin pahaksi, että hän joutui jättämään kisat kesken, Zechen oli joutunut jäämään kokonaan kotiin ja Tonykin oli toipilaana keskittyen vain nelinpeliin. Niinpä alkuperäisestä poiketen Eerika pelasi Villen kanssa mixtiä ja sai virolaisen parin neluriin. Myös Villelle löytyi pari Zechenin korvaajaksi MD U15 luokkaan.

Näiden muutosten jälkeen tapionsulkalaisia oli tulessa seuraavasti:

U11

 • Suvi Päiväkumpu - singeli
 • Carla Kivikko - singeli ja U13 tupla yhdessä Heidi Puron, ESB kanssa
 • Inka Salonen - singeli ja U13 tupla yhdessä Meri Blümchen, PuiU kanssa

U13

 • Kukka Förbom - singeli
 • Arttu Paavola - singeli ja tupla yhdessä Tonyn kanssa
 • Tony Lindelöf - tupla yhdessä Artun kanssa

U15

 • Henna-Leena Lindberg - singeli, tupla yhdessä Mea Immosen, ESB ja mixti yhdessä Juha Honkasen, ESB kanssa
 • Ville Varpula - singeli, tupla yhdessä Robert Joonas, Viro ja mixti yhdessä Eerikan kanssa
 • Eerika Kuurne - singeli, U17 tupla yhdessä Editha Schmlaz, Viro ja mixti yhdessä Villen kanssa
 • Alvar Kallio - singeli

U17

 • Eemeli Häkkinen - singeli ja tupla yhdessä Antin kanssa
 • Antti Karjasilta - singeli ja tupla yhdessä Eemelin kanssa

U19

 • Sonja Suuronen - singeli ja tupla yhdessä Juulian kanssa
 • Juulia Jäppinen - singeli ja tupla yhdessä Sonjan kanssa

Valmennus

 • Elina Väisänen
 • Lasse Lindelöf

Saapuessamme kisahallia viimeisteltiin vielä järjestäjien toimesta turnauskuntoon. Ottelut pääsivät kuitenkin alkamaan lähes ajallaan klo 09:45. Aikataulu oli rakenettu siten, että nuoremmat aloittivat ja siitä mentiin sitten ikäluokkia ylöspäin päivän mittaan. Kaikki ottelut oli sovitettu lauantaille eli turnaus oli yksipäiväinen. Pooleista pääsi jatkoon vain poolin voittaja. Näin otteluiden määrää oli saatu pienennettyä.

Henna hakemassa hopeaa

Henna hakemassa hopeaa GD U15 luokassa

Ottelut sujuivat valmetajakaksikkomme tarkassa ohjauksessa. TS:n edustajat saavuttivat päivän mittaan kaksi finaalipaikkaa. XD U15 luokassa Hennan harmittavaksi kohtaloksi oli "tyytyä" hopeaan yhdessä Juha Honkasen kanssa. Parilla olisi ollut oiva mahdollisuus kultaan, mutta aikataulun venymisestä ja logistisista syistä johtuen Henna ja Juha joutuivat antamaan w.o. vastustajilleen. BD U13 luokassa Tony ja Arttu pelasivat itsensä finaaliin - jatkona edellisen viikonlopun junnueliitin pronssille. Tällä kertaa ei vielä tullut kultaa, mutta suunta on oikea.

Mitalitaistojen lisäksi nähtiin paljon muitakin hyviä suorituksia TS:n edustajilta. Antti, Alvar ja Eemeli pelasivat ennakkoluulottomasti omia vastustajiaan vastaan. Inka, Kukka ja Suvi taistelivat niin ikään pirteästi omissa peleissään. Carla taisi tällä haavaa edustaa kisoissa toistaiseksi viimeistä kertaa TS:n värejä ja teki sen hienosti sijoittumalla kolmanneksi U11 singelissä - finaalipaikkakin oli lähellä.

Eerikalla puolestaan kävi kova kohtalo U15 singelin alkupoolissaan: kolmen osallistujan ottelut menivät kaikki kolmieräisinä ristiin. Erävoittojen ja -tappioiden ollessa tasan alettiin laskemaan voitettujen ja hävittyjen pisteiden erotusta - voittajalla +3 pistettä, toisella +-0 ja Eerikalla harmittavasti -3. Tällä tarinalla on myös opetus: poolipeleissä kaikki pisteet ovat tärkeitä - vaikka olisi häviämässä ottelua, niin silti pisteillä on merktitystä -> älä koskaan luovuta! Villen kohtalona oli joutua [1]-sijoitetun Karl Kertin kanssa samaan lohkoon. Hyvää peliä kuitenkin.

Luokka GS U19 pelattiin viiden poolina ja Sonja ja Juulia haastoivat kilpasiskonsa tosissaan. Sonja pystyi taistelemaan [1]-sijoitetun Helen Kaarjärven kanssa tasaväkisesti ja luomaan painetta vastustajalle. Hyvä peli Sonjalta! Joukkueemme jäsenistä  Roosa kannusti ja auttoi muita parhaansa mukaan - vaikka tietysti olisi mieluummin ollut kentän puolella taistoissa mukana.

Otteluiden välissä yksi jos toinenkin ehit piipahtamaan Yonex-kojulla, jossa kävi perinteiseen tapaan kova kuhina aamusta alkaen - näillä reissuilla on säästetty monet eurot välinehankinnoissa. Ja välillä tietysti käytiin hakemassa evästä läheisestä marketista.

Lopulta TS:n osalta kisat saatiin päätökseen noin klo 21:00. Koska otteluohjelma oli kaikilla vähän toisistaan poikkeava, niin yhteistä illallista ei ollut vaan kukin järjesti syömisensä parhaan kykynsä mukaan. Useimmille lauantai-illan ruokapaikaksi valikoitui mukava italialainen ravintola puolen kilometrin päässä hotellilta. Ruoka oli erittäin hyvää ja edullista. Paikka kannattaa laittaa muistiin tulevia reissuja varten.

Mitalisijoitusten kunniataulukko:

Luokka Mitalisti
Metallimiehet

Metallilmiehet Tony ja Arttu - 2. sija BD U13

GS U11: 3. Carla Kivikko
BD U13: 2. Tony Lindelöf & Arttu Paavola
GD U15: 3. Henna-Leena Lindberg & Mea Immonen, ESB
XD U15: 2. Henna-Leena Lindberg & Juha Honkanen, ESB
BS U17 B: 3. Antti Karjasilta
GD U19:

3. Juulia Jäppinen & Sonja Suuronen

 Tulokset löytyvät Tournamentsoftware.comista

Paluu su 21.4.

Koska sunnuntaina ei ollut kilpailija, niin aamunlla saatiin nukkua rauhassa - paitsi allekirjoittanut: Arttu tempaisi pystyyn tapansa mukaan 06:00 ja olimme ensimmäisenä jonottamassa aamiaselle. Muutoin siis rauhallista menoa. Siirryimme hotellilta lauttaterminaaliin omilla autoilla ja takseilla puolilta päin ja lähdimme 13:30 lautalla takaisin Suomeen. Pojat näyttivät pelaavan enimmäkseen korttia. Tyttöjen keskuudessa älypuhelinten sanapeli tuntui saavuttaneen suurimman voiton - Elina ainakin oli ihan koukussa. Koti-Suomeen saavuttiin 15:30.

Kaiken kaikkiaan matka sujui hyvin ja ilman kommelluksia. Pelaajille ja vanhemmille kiitokset. ISO kiitos Elinalle ja hänen matkajärjestelyilleen sekä molemmille valmentajille Lasselle ja Elinalle jälleen hyvin tehdystä työstä.

Kisan oma kuvagalleria on TS:n seuramatka Noorte GP6.

Kotitmatkalla

Matkalla kotiin

Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram