Valmentajaesittely: Lasse Lindelöf

5 tammikuun, 2013

Nimi: Lasse Lindelöf

Syntymävuosi: 1967

Siviilisääty: naimisissa, pojat Timo 17 v, Atte 15 v ja Tony 12 v lisäksi 2 Lapin porokoiraa Riimi ja Ronja

Tämän hetkiset valmennustehtävät: Noin 20 viikkotuntia kaikenikäisten ja tasoisten kanssa, aloittelijoista Suomen kärkipelaajiin.

Valmennuskokemus: 20 vuotta

Valmennuskoulutus: Aikoinaan suoritin sekä B-yleisosan että lajiosion, sittemmin ovat muuttuneet ja tarkoitus on suorittaa nykyiset I, II ja III-tasot

Milloin aloitit valmentamisen:
Vuonna 1993 jolloin ensimmäinen valmennettava oli Driven Ville Kinnunen, Ville oli tuolloin 13-vuotias. Sain alkajaisiksi siten erittäin lahjakkaan pelaajan ja motivoituneen pelaajan.

Suosikkiharjoituksesi: 1 vs 2 puolustus toimii aina.

Suosikkipelaajasi: Tähän on edelleen vastattava Morten Frost, 8 kertaa peräkkäin All-England finaalissa 80-luvulla puhuu puolestaan ja mullisti sulkapallon fyysisesti vaadittavat ominaisuudet.

Milloin aloitit pelaamisen: Tapion Sulassa 1979. Ensimmäinen valmentajani oli Sylvi Jormanainen.

Pelaajauran parhaat saavutukset: Vuonna 1993 ja 1996 SM-hopeaa miesten kaksinpelissä, 2 kultaa miesten nelinpelissä ja 3 kultaa sekanelinpelissä. Lisäksi olen pelannut Morten Frostia, Poul-Erik Höyeriä, Peter Rasmussenia ja Peter Gadea vastaan, näistä Höyerin (olympiavoittaja 1996) kanssa 2 kertaa 3-eräisen matsin ja Rasmussenin (maailmanmestari 1997) kanssa 3 erää. Voin sanoa että vanhalla pistelaskulla edes erävoitto ei tullut vahingossa. Paras maailmanlistan rankingnoteeraus 32. Paras yksittäinen voitto lienee Euroopan mestari Darren Hall, kaippa nämä osoittavat sen että parhaimmillaan oltiin lähellä Euroopan kärkeä.

Parhaat hetkesi sulkapallon parissa: 1994 pääsy Thomas Cupin finaaleihin Jakartaan oli sen ajan joukkueen unelmien täyttymys, silloin ei ollut nykyaikaista valmennusjärjestelmää vaan ainoastaan 5 hullua, jotka uskoivat unelmaan. Kukaan joukkueesta ei tule tätä unohtamaan koska teimme jotain siihen aikaan käsittämätöntä ja mitä enemmän aikaa kuluu, sitä uskomattomalta se tuntuu. Karsintavaiheessa ottelussa Kanadaa vastaan heitin laatat 3-singelissä mutta voitin pelin mikä kesti 1 h ja 40 minuuttia. Selvennykseksi, olimme lopulta Euroopan ja Pohjois-Amerikan lohkon 3. joukkue joka lunasti paikan 8 maailman parhaan maan joukkoon. Tanskalle hävisimme 1-4 ja voitin kaksinpelini, muut 2 singeliä olivat nekin 3-eräisiä eli Tanskan kuunari ns. heilahti. Vuoden 1992 Helvetia Cup jäi myös mieleen, 12 ottelua Suomen mj-paidassa ja otin 12 voittoa kaikissa pelimuodoissa, ja olin turnauksen paras pelaaja. Kentältä poistuttiin aina voittajana.

Mitä muuta haluaisit sanoa: Uskon valmennustehtävissäni pystyväni asettumaan nykyisten seuran huippujen asemaan myös henkisesti, koska olen kulkenut tuon tien itse aiemmin. Pidän työstäni sen verran paljon että toivon pääseväni tästä hommasta joskus eläkkeelle.

Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram