Kallen kuulumiset: Treeniä maailmanmestarin rinnalla

18 helmikuun, 2022

Uusi vuosi on pyörähtänyt vauhdilla käyntiin ja sulkiskausi on jo ylittänyt puolivälinsä. Kausi 21-22 on tähän mennessä ollut treenien, mutta varsinkin kilpailujen osalta monelle rikkonainen. Silti kuluva kausi on pitänyt sisällään, vaikka ja mitä huippuhetkiä sulkapallon parissa! Tavoitimme seuramme ykköstykin ja olympiakävijän, Kalle Koljosen kertomaan oman kautensa huippuhetkistä ja treenifiiliksistä.

KUKA: Kalle Koljonen, 27 vuotta

MAAILMANRANKING: 60

RANKING SUOMESSA: 1

SAAVUTUKSET: EM-pronssimitali kaksinpeli (2021), Kaksinpelin suomenmestaruudet (2018 & 2016)

INSTAGRAM: kallekoljonen94

Mitkä ovat olleet kuluneen kauden kohokohdat tähän mennessä?

Alkusyksyn olympialaisten jälkeen kohokohdiksi nousevat Suomessa pelattu Sudirman Cup. Siihen toki liittyi myös henkilökohtaisesti pettymyksiä omien ottelujen todella tiukkojen tappioiden takia. Myös Espanjassa pelatut MM-kilpailut lasken kauden kohokohdaksi, vaikka sielläkin kohdalle osui tiukka tappio. Tappioiden jälkeen täytyy vain palata painamaan yhä kovemmin duunia, niin kääntyvät nuo tiukat ottelut sitten jatkossa omaan pussiin.

Miten treeni on maistunut ja millaisia fokuskohtia kauden treeneissä on ollut?

Yleisesti treeni on maistunut todella hyvältä. Täytyy kuitenkin myöntää, että on se myös maistunut välillä todella puulta. Syksyn aikana nimittäin ei kovin montaa kisaa pelattu ja itse olen pelaaja, joka treenaa kisoja varten ja nauttii kilpailutilanteista. Juuri tylsistyminen on yksi mun heikkouksista normi treeniarjessa.

Instagram-tililtäsi on voinut huomata, että olet tänä talvena päässyt treenaamaan myös hieman lämpimämmässä miljöössä ja astetta kovemmassa seurassa! Miten tällainen mahdollisuus aukesi ja millainen tuo Dubain treenireissu oli?

Viktor (Axelsen) laittoi viestiä Instagramissa joulukuun puolessa välissä, että kiinnostaisiko mua tulla treenaamaan hänen kanssaan Dubaihin tammikuussa. Tuosta se lähti ja reissu sitten toteutui vähän yli kahden viikon mittaisena. Treenirytmiin/ -ohjelmaan kuului ma-pe aamutreenit 9-11 ja iltapäivätreenit 15.00-16.40. Aamun treeni oli aina lajia, mutta iltapäivän treeneissä sai päättää tekeekö tekniikka vai punttia tai sitten molempia.

Treenitovereina pyörivät isäntämme Viktor Axelsen (maailmanranking nro 1), singaporelainen tuore maailmanmestari Loh Kean Yew sekä hollantilaiset Mark Caljouw ja Joran Kweekel. Treenien laatu ja keskittyminen treeneissä oli aivan eri tasoa kuin yleensä Suomessa. Pelaajat olivat erityisen keskittyneitä myös sparrausvuoroillaan ja näin virheiden määrä jäi aika lailla nolliin. Jokaisen treenin jälkeen olin niin fyysisesti kuin henkisestikin aika loppu, mutta seuraavana päivänä sitä taas oli intoa täynnä uuteen treeniin.

Miltä loppukausi näyttää? Mitä on tiedossa kisojen, harjoitusten ja muun elämän osalta?

Loppukaudesta tulen kiertelemään kisoja pääosin Euroopassa. Huhtikuussa pääsen lisäksi Koreaan pelaamaan kaksi kisaa ja sitten on EM-kisat, joiden sijainti ei vielä ole varmistunut. Sulkapallo on aika lailla mun koko elämä tällä hetkellä, nii siinähän se kevään kattaus olikin. Harjoitusten osalta käydään valmennustiimin kanssa vielä läpi, mitä osa-alueita tullaan kehittämään loppukaudesta.

Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram