Junioreille menestystä kansainvälisillä kentillä

7 marraskuun, 2018

Tapion Sulan junioripelaajat ovat viimeviikkoina pelanneet aktiivisesti kansainvälisillä kilpakentillä. Lokakuun lopussa Otaniemessä pelattiin Finnish Junior ja Finnish Youth -kilpailut ja marraskuuna alussa junioripelaajiamme osallistui Virossa Tartossa pelattuun Baltic Youth Championships -kilpailuun.

Leo Karppanen pelasi Finnish Youth -kilpailun U11-luokan poikien kaksinpelin finaalissa Englannin Jayaditya Kumaria vastaan. Leo voitti kisassa hopeaa finaalivastustajan oltua parempi lopputuloksella 21-17, 21-14. Kaikkiaan Finnish Youth -kisaan osallistui 23 tapionsulkalaista. Kilpailu Otahallissa oli tunnelmaltaan jälleen kerran upea. Kansainvälinen osallistujakaarti tuntuu kasvavan joka vuosi ja kenties juuri se tekee turnauksesta hyvin omalaatuisen. Kiitokset järjestelyistä tänä vuonna ESB:lle.

Kaikki Finnish Youth 2018 -kisan tulokset

Baltic Youth Championships -kilpailussa pelattiin sekä joukkue- että yksilökilpailu. Kutsukilpailussa oli mukana pelaajia Suomen lisäksi isäntämaa Virosta, Latviasta, Liettuasta ja Valko-Venäjältä. Joukkuekisassa pelattiin Viron 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi hyvin poikkeuksellisella pistesysteemillä. Jokaisessa matsissa peli päättyi vasta, kun asetettu pistemäärä on täynnä. Ensimmäisessä pelissä jommankumman täytyi saada 20 pistettä. Toinen peli jatkui, kunnes jommallakummalla on 40 pistettä yhteensä ja niin edelleen. Voittaja oli joukkue, joka saavutti ensin yhteensä 100 pistettä.

Suomen alle 15-vuotiaisen joukkue voitti kilpailussa hopeaa. Tässä joukkueessa TS:stä pelasivat Aleksi Mäki, Kevin Ni, Jesse Siilasmaa, Sarah Asfar ja Helena Santalahti. Alle 13- ja 17-vuotiaiden joukkueet voittivat pronssia. U13-joukkueessa TS:stä pelasivat Tommi Kaikkonen, Oliver Oldorff ja Tuulia Santalahti. U17-joukkueessa TS:stä pelasi Erik Li.

Kaikki Baltic Youth Championships -joukkuekisan tulokset

Yksilökisassa kärkisijoja saavuttivat PK13 -luokassa Oliver Oldorff, PN-15 -luokassa Aleksi Mäki ja Kevin Ni sekä TN15 -luokassa Sarah Asfar yhdessä PuiU:n Lilli Laurin kanssa. Kevin Ni voitti myös hopeaa SN15 -luokassa ja Alekis Mäki pronssia PK15 -luokassa. Muita palkintosijoille yltäneitä pelaajiamme olivat Erik Li, Jesse Siilasmaa ja Helena Santalahti.