Huikea sulkisviikonloppu takana

16 helmikuun, 2014

Kulunut viikonloppu jää monella tapaa sulkapallohistoriaan. Kenties suurin mainitsemisen arvoinen asia on Suomen miesten  pronssimitali joukkueiden EM-kilpailuissa Sveitsissä. Lisäksi TS:n juniorit olivat tulessa kahdessa eri turnauksessa ulkomailla. Henna-Leena Lindberg pelasi alle 15-vuotiaiden EM-kilpailuissa ensimmäisiä kansainvälisiä arvokisojaan ja joukko nuorempia tapionsulkalaisia lähti hakemaan menestystä Tukholman Eken Cupista.

Suomen miesten joukkueen huikea taival pronssia kohti alkoi jo tiistaina kun Venäjä kaatui otteluvoitoin 3-2. Miehet voittivat samassa lohkossa pelanneet Italian ja Israelin puhtaalla pelillä 5-0. Puolivälierässä miehet voittivat Ruotsin upeasti suorin numeroin 3-0, mutta välierävastustajaksi päätynyt Tanska oli vielä liian kova luu purtavaksi. Saldoksi jäi Suomen miesjoukkueen ensimmäinen mitali EM-kilpailuista!

Joukkueiden EM-kilpailuiden yhteydessä Sveitsin Baselissa pelattiin myös alle 15-vuotiaiden EM-kilpailut. TS:n Henna-Leena Lindberg edusti Suomea sekanelinpelissä yhdessä peliparinsa Anton Monnbergin kanssa. Kansainvälisten pelien kuparinen meni Henna-Leenalta rikki kun Henna-Leena ja Anton voittivat avauspelissä norjalaiset Marie Christenseniä ja Viktor P. Norbergiä vastaan. Seuraavalla kierroksella pelit kuitenkin päättyivät tappioon slovenialaisparia Lia Salehar ja Domen Laznik vastaan.

Tukholmassa pelattuun Eken Cupiin tapionsulkalaisista osallistuivat Tony Lindelöf, Suvi Päiväkumpu ja Joakim Oldorff. Vauhti oli pelureillamme päällä myös rapakon takana sillä mitaleita tuli kotiin tuotavaksi asti. Tony ja Joakim hoitelivat PN-13 -luokan kotiin voittamalla finaalissa Spårvägens Badmintonföreningiä edustaneen parin Simon Bladh / Alexander Derefeldt. Joakim voitti kultaa myös SN-13 -luokassa yhdessä Vantaan ÖIF:ää edustavan Anni Krzywackin kanssa. Kultaisten mitalien lisäksi palkintokaappeihin kertyi myös himmeämpiä mitaleita monissa luokissa.