Finnish Junior 2016 starttaa perjantaina

26 lokakuun, 2016

Perjantaina alkaa Espoossa kansainvälinen Finnish Junior 2016 –kilpailu, joka on osa Badminton Europen U19 circuit-sarjaa. Tapion Sulan järjestämässä kisassa on mukana yhteensä 68 pelaajaa viidestä maasta ja otteluita pelataan 91. Kilpailuun tuo erityisen luonteen uuden pisteenlaskun kokeilu: erät pelataan 11 pisteeseen ja kolmella erävoitolla voittaa ottelun. 10-10 tilanteessa tarvitaan kahden pisteen ero erävoittoon, kuten normaalissa 21 pisteen erässäkin. Lisätietoa pisteenlaskusta

Finnish Juniorin miesten kaksinpeliin lähtee ykkössijoitettuna Irlannin Nhat Nguyen, joka voitti viime keväänä U17 Euroopan mestaruuden. Hänet haastaa Venäjän kaksikko, Mikhail Lavrikov (2.) ja Dmitri Klimenko (4.), sekä Suomen kovat pelaajat, joista Jesper Paul lähtee kisaan kolmossjoitettuna. Miesten nelinpelissä Nguyen saa parikseen Paul Reynoldsin ja heidät on sijoitettu ykköseksi. Venäjän Lavrikov/Klimenko ovat sijoitettuja toiseksi, mutta myös Suomen parit taistelevat varmasti voitosta.

 

Naisten kaksinpelissä kaksi ensimmäistä sijoitettua tulevat Virosta, Kati-Kreet Marran (1.) ja Mari Ann Karjus (2.). Suomen Pihla Lindberg on kisan kolmanneksi sijoitettu ja Ruotsin Sara-Louise Wittström nelonen. Naisten nelinpelissä Marran/Karjus ovat ykkössijoitettua  ja Suomen Inalotta Suutarinen/ Pihla Lindberg ovat kakkossijoitettuna. Myös naisilla on hyvät mahdollisuudet menestyä ja voittaa vaikka molemmat pelimuodot.

Sekanelinpelissä sijoitettuina ovat tutut nimet muista luokista: 1. Paul Reynolds/Moya Rayan, 2. Daniel Gholiof/ Sara-Louise Wittström, 3. Jere Övermark/Inalotta Suutarinen, 4. Mikhail Lavrikov/Anastasiia Pustinskaia. Tiukkoja pelejä tiedossa tässäkin luokassa. 

Perjantaina pelataan alkukierroksia klo 11-19. Lauantaina pelataan neljännesfinaalit klo 9 alkaen  ja semifinaalit klo 16 alkaen. Finaalit pelataan sunnuntaina klo 10 alkaen.

Finnish Junior 2016 -kilpailun aikataulu

Samaan aikaan U19 Finnish Junior kisan kanssa pelataan U9-U17 luokkien Finnish International Junior Elite-kilpailu. Pelaajia on mukana 222 seitsemästä maasta ja otteluita kolmen päivän aikana 575. Säpinää riittää siis hallissa.

Perjantaina ja lauantaina pelataan kaikkien luokkien alkukierroksia sekä pienimpien luokkia kokonaan loppuun. U13-U17 luokkien semifinaalit pelataan sunnuntaina klo 9 alkaen ja finaalit klo 12.15 alkaen. 

FIJE U9-U17 -kilpailun aikataulu

Huippujuniorien pelien seuraamisen lisäksi Esport Centerissä on tarjolla perheen pienimmille suunnattu minisulkis-tapahtuma. Tapahtuma on lauantaina klo 11 ja se on kaikille avoin (tapahtumaan toivotaan ilmoittautumisia: vellu.melleri@sulkapallo.fi).

Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram