Avaava nopeusharjoitus

1 heinäkuun, 2008

Tämä harjoitus on selkeä nopeusharjoitus, joka tehdään kuitenkin suhtkoht lyhyillä palautuksillla. Myös liikkeet ovat suhtkoht kevyitä, joten harjoitus ei ole repivä, ainakaan esimerkiksi mäkiloikkaan verrattuna. Harjoitusta kutsutaan myös Kiinaharjoitteeksi.

Harjoitus suoritetaan tekemällä työtä 10 ja 20-30 sekuntia lepoa ja sitten siirrytään seuraavaan liikkeeseen. Kierroksen jälkeen selkeästi pidempi lepo, esim. 4 minuuttia. Kierroksia 2-4.

Itse olen tehnyt tätä harjoitusta loppukesästä tai mäkiloikkien sijasta (vaikka tämä aivan eri harjoitus onkin), jos esim. sateen liukastaman nurmikon takia mäkiloikkia ei ole voinut vetää. Silloin tällöin olen saattanut vetää tämän vain 95% teholla perjantai-iltana ennen kisoja nimenomaan avaavana nopeusharjoituksena. Monesti olo on tällaisen suorituksen jälkeen vetreä.

Liikkeet ovat hivenen eksoottisempia kuin esimerkiksi mäkiloikassa, joten voit pyytää minua tai jotakuta muuta liikkeet tuntevaa näyttämään liikkeet, ennen kuin lähdet tätä harjoitusta tekemään. Liikkeet tehdään kaikki "täysillä", mutta rytmi säilyttäen. Muista pitää myös ryhti.

Harjoitus

 1. Lyhyt saksihyppy
 2. Polvet rintaan-hyppy
 3. Chaplin-hypyt (eli jalkojen "avaushyppy", niin että kantapäät vastakkain ja siitä hyppy jalat suljetuksi, niin että varpaat koskettavat toisiaan ja siitä taas "avaus")
 4. Pitkä saksihyppy
 5. Perusasento-jalat ristiin hyppy
 6. Ilmaspagaati
 7. Lantion kääntöhyppy
 8. Can-can
 9. Lyhyt puolustuasento hyppely välihypyllä
 10. Perusasento-verkkokurostus
 11. Twist - polvi ylös ja ulos
 12. Pitkä puolustusasento venytys
Tapion Sulka Ry 
toimisto@tapionsulka.fi

Toiminnanjohtaja Lasse Lindelöf
050 5960643
lasse.lindelof@tapionsulka.fi
Tietosuojaseloste
© 2020 Tapion Sulka ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram